Tuningolt autókra vadásztak a rendőrök

Tuningolt autókra vadásztak a rendőrök

Engedély nélkül átalakított járművek kiszűrésére irányult az az akció, amelyet a Ceglédi Rendőrkapitányság munkatársai 2021. április 13-án tartottak. Az összehangolt közúti ellenőrzésben a Pest Megyei Kormányhivatal Közlekedési Főosztálya is részt vett.

A szabálytalan autók esetében találtak olyan átalakításokat, amelyek jelentősen növelték a járművek hangját, illetve a biztonságos közlekedés feltételeinek sem feleltek meg. A rendőrök különösen a fényszórók és a gépjárművek lesötétítése tekintetében állapítottak meg szabálytalanságokat.

A járműveknek soron kívüli műszaki vizsgán kell megjelenniük, és az engedély nélküli átalakítás megszüntetése után vehetnek csak részt ismét a forgalomban.

Ahogy a rendőrség fogalmazott: „Az intézkedések során több gépkocsi fennakadt a rostán, melyek tulajdonosai úgy gondolták, hogy minden következmény nélkül közlekedhetnek engedély nélkül átalakított, felturbózott járművekkel a közúti forgalomban. Az ellenőrzés rávilágította a szabályszegőket, tévednek.”

Nem csak tuningvonalon lehet izgalmas átalakításokat találni. Ha kíváncsi vagy kacagtató/sírásra késztető tákolásokra, ebben a cikkben összegyűjtöttünk egy csokorra valót:

Forrás: Police.hu

Kép(ek) forrása: Police.hu

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek