Ellopta, feldarabolta és vasban eladta az autót

Ellopta, feldarabolta és vasban eladta az autót

Alig lehetett ráismerni arra az autóra, amelyet vasárnap loptak el, de kedden már meg is találtak a rendőrök. Csak egy torzó maradt belőle.

Mint a rendőrség beszámolójából kiderül, Újszilvás közelében rostokolt a kombi, amikor egy tápiószelei férfi arra járva felfigyelt rá. Nem sokkal később még mindig ott volt – gondolta, nem kell senkinek, megszerzi. Saját autójával 2021. április 11-én este visszament, majd társával elvontatták az üzemképtelen autót.

Mire másnap délután a rendőrök megtalálták, a legkevésbé sem hasonlított eredeti önmagára. Szétdarabolva hevert az udvaron, a néhány óra alatt, aprólékos munkával elvégzett flexelés megtette hatását, több mint 100 kilónyi matéria hiányzott a kocsiból.

A 22 éves férfi Jászapátiig ment leadni a vasat, amiért kb. 30 ezer forintot kapott. Hazatérve ott folytatta, ahol abbahagyta: kiszedte az üléseket és a futómű tengelyét. Ekkor érkeztek a rendőrök. A maradványokat lefoglalták.

Ellopta, feldarabolta és vasban eladta az autót 2A Háry Jánossal versenyre kelő gyanúsított többször módosította meséjét, mind az elkövetéssel, mind társával kapcsolatban. Legutóbbi verziója szerint azért mártott be először mást, mert a valódi elkövetőt nem akarta bajba juttatni, hiszen a barátjának vallotta. A 21 éves társtettest 2021. április 13-án fogták el a rendőrök, részben beismerő vallomást tett.

A két férfi ellen lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság.

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek