Lemondanának a ma ismert autózásról a budapestiek

Lemondanának a ma ismert autózásról a budapestiek

Az európai nagyvárosi lakosság többsége támogatja a belső égésű motorral szerelt autók fokozatos forgalomból való kivonását – derül ki egy brüsszeli környezetvédő csoport, a Transport & Environment (T&E) által rendelt közvélemény-kutatásból.

A szervezet nem közölte, hogy pontosan milyen formában tette fel kérdését tízezer uniós lakosnak. A felmérést március hónapban tizenöt európai nagyvárosban, köztük Londonban, Varsóban és Budapesten végezték.

Lemondanának a ma ismert autózásról a budapestiek 1

Az online formában megkérdezettek 63 százaléka értett egyet azzal az ötlettel, hogy a belső égésű motorral szerelt autók értékesítését 2030 után meg kellene szüntetni Európában. Budapesten kifejezetten magas, 72 százalékos volt az ötlet támogatottsága, ezért lenne jó pontosan tudni, hogy milyen formában tették fel a kérdést – akár trükkös is lehetett, és nem feltétlenül arra mondtak igent a válaszadók, amire szerettek volna.

A kutatás eredményei alapján a megkérdezettek 29 százaléka válaszolta azt, hogy nem szabadna ilyen tiltást bevezetni, míg 8 százalékuk nem tudott véleményt formálni a kérdésben. A 15 város mindegyikében többségben voltak az igenek: a két véglet Antwerpen és Berlin, ahol csupán 51 százalékos, illetve Róma, ahol már 77 százalékos volt a tiltási terv támogatottsága.

<!–

–>

Ti mit mondtok? Tünjenek el a hagyományos autók 10 év múlva?

Igen

23% (81)

Nem

77% (273)

<!–

–>

Forrás: T&E

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek