F1: A visszavonulásról beszélt Räikkönen

F1: A visszavonulásról beszélt Räikkönen

Húsz évvel ezelőtt vett részt élete első Forma-1-es Nagydíján Kimi Räikkönen, de még ma is a mezőny tagja a finn. Az Alfa Romeo versenyzője egy ideje már nem a győzelmekért vagy a dobogókért, hanem sokszor csak az utolsó pontszerző helyekért küzd, ennek elsősorban a gyenge autó az oka.

Felmerülhet a kérdés, hogy miért küszködik a középmezőny vége felé a 2007-es világbajnok. A 41 éves versenyző azonban leszögezte, nem az autója ide teljesítményéhez köti sportágban maradását: “Kétlem, hogy bármi különbséget is jelentene abban, mi történik jövőre” – mesélte Räikkönen.

“Persze minél jobban teljesítünk, annál élvezetesebb mindez nemcsak nekünk, versenyzőknek, de a csapatnak is. Mindenki boldogabb, ha jobban megyünk. Ha nem ott tartunk, ahol szeretnénk, úgy mindig hosszú a szezon. Az úgy nem olyan mókás, és látszik az emberek arcán is.”

A finn elárulta, mik lehetnek az Alfa Romeo idei céljai. “Folyamatosan dolgozunk és fejlesztünk. Reméljük, hogy feljutunk oda, ahol szeretnénk lenni, és rendszeresen küzdhetünk a pontokért. Biztos, hogy nem lesz könnyű, mert mindenki ezt szeretné, ezért folytatjuk a munkát” – mesélte a Jégember.

Forrás: RacingNews365.com

Kép(ek) forrása: Getty Images

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek