Minden eddiginél közelebb a második amerikai Forma-1-es futam

Minden eddiginél közelebb a második amerikai Forma-1-es futam

Régóta dédelgetett álma a Forma-1-et birtokló Liberty Mediának, hogy a sportág az Egyesült Államokban is megvesse a lábát. Ennek érdekében a jelenlegi austini Amerikai Nagydíj mellett szerettek volna még egy futamot rendezni az országban, konkrétan Miami utcáin.

A projekt azonban nagyon nehezen haladt: a városlakók nem kértek a hangos autókból egyik felmerülő helyszínen sem, a dolog még pereskedésig is fajult. A Hard Rock stadion környékére tervezett 5,6 kilométeres pálya ellen a városrész polgármestere, Rodney Harris is tiltakozott. Úgy tűnt, hogy egyhamar nem lesz tehát Forma-1 a floridai városban.

Az elmúlt időszakban azonban megváltozott a városvezetés hozzáállása, annyira, hogy már szerdán szavazhatnak F1-ügyben. Ez azt jelenthetné, hogy akár már 2022-ben is versenyt rendeznének Miamiban.

A felek egy olyan csomagot dolgoztak ki, mellyel a helyiek is jól járhatnak: a zaj ellen falakat emelnének a verseny idejére, valamint a lakosok tudományos, mérnöki, technológiai és matematikai képzését is támogatnák 5 millió dollárral egy évtizeden keresztül.

Forrás: PlanetF1.com

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek