Lopott autót akart ellopni a rendőrök orra előtt

Lopott autót akart ellopni a rendőrök orra előtt

Nemcsak nálunk gond a katalizátorok lopása, de az Egyesült Államokban is. Az értékes fémekkel készülő kipufogó-alkatrész ára – egy rendőri jelentés szerint – az ottani feketepiacon eléri az 1100 dollárt, azaz a 330 ezer forintot is – így pedig a tolvajok célpontjává váltak. Vélhetően ez az összeg lebeghetett történetünk szereplője előtt is, amikor megpróbált bejutni egy 1992-es Hondába.

A King megyei rendőrség által közölt történt nem minden részlete ismert, de annyi bizonyos, hogy az egyik járőrük Seattle-ben, a South King Streeten ellenőrizte a képeken látható kocsit április másodikán délután. Kiderült, hogy az autót körözik, mert lopott. A járőr a kocsiban, a hátsó ülésen felfedezett egy katalizátort is.

Lopott autót akart ellopni a rendőrök orra előtt 1Beszámolójukból nem derült ki, hogy ehhez az autó tartozik-e vagy egy másik járműből lopták, ez most lényegtelen is. Történetünk szempontjából sokkal izgalmasabb, hogy a tolvaj visszatért. Vélhetően, míg a rendőr a saját járművéhez ment egy férfi próbált bejutni a kocsiba. Biztosan meglepődött, amikor a rendőrök mellé léptek. Amikor ellenőrizték, egy Infinti kulcsával próbálta meggyőzni a rendőröket, hogy a jármű az övé.

Persze gyorsan kiderült, hogy ez nem igaz. Így a Honda visszakerült eredeti tulajdonosához, míg a tolvaj a megyei börtönben várja ügye folytatását. Két év alatt immár harmadik látogatása az intézményben. Az már csak érdekesség, hogy egy ilyen Honda ára nagyjából megegyezik az említett katalizátor feketepiaci árával

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek