F1: A Ferrari szinte teljesen lemondott az idei évről

F1: A Ferrari szinte teljesen lemondott az idei évről

Borzasztóan sikerült a Ferrari számára a 2020-as Forma-1-es szezon, a maranellóiak mindössze a konstruktőri bajnokság hatodik helyén végeztek. Mivel 2021-re alig változtak a szabályok, az erősorrend nemigen fog változni a tavalyi szezonhoz képest.

A nagy szabálymódosítások 2022-től lépnek életbe, ekkor teljesen új formát öltenek az F1-es versenygépek. Az alakulatok aktuális versenygépük mellett a háttérben már a jövő évi autón is régóta dolgoznak, de a feladatok nagy részét mindenki idén fogja elvégezni.

Más kérdés azonban, hogy ki mennyi időt szán a 2021-es fejlesztésekre. Mint kiderült, a Ferrari nem sokat. “Az idei évadban kompromisszumot kell kötnünk a 2021-es és a 2022-es munkálatok között” – árulta el Laurent Mekies, a vörösök sportigazgatója.

F1: A Ferrari szinte teljesen lemondott az idei évről 1

Laurent Mekies

“Az autót főként az első 3-4 versenyen fogjuk fejleszteni, ugyanis forrásainkat a 2022-es versenygépre összpontosítjuk. Megfigyelhetjük majd minden autó esetében a szezon közepétől, hogy nem érkeznek majd jelentős fejlesztések. 2022 lehetőséget adhat az előrelépésre” – mondta a szakember.

Forrás: PlanetF1.com

Kép(ek) forrása: Scuderia Ferrari Press Office

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek