Munkahelyek ezrei szűnnek meg a Volkswagennél

Munkahelyek ezrei szűnnek meg a Volkswagennél

Akár ötezer állás is megszűnhet a Volkswagennél – írja a Handelsblatt című üzleti lap értesülésére hivatkozva az MTI. Más források szerint nagyjából négyezer munkahelyet számolhatnak fel, valamennyit a csoport névadó márkája, a Volkswagen hazai, németországi üzemeiben.

A VW a sajtóhírekre reagálva közölte, hogy a társaság vezetése megállapodott a munkavállalókat képviselő üzemi tanáccsal a németországi dolgozóknak 2029-ig szóló foglalkoztatási garancia mellett elindított leépítési folyamat újabb lépéséről. Ezt azt jelenti, hogy

szélesítik a korkedvezményes nyugdíjba vonulás és a teljes munkaidőről időskori részmunkaidőre váltás lehetőségét, és az így felszabaduló álláshelyeket nem töltik be.

A megállapodás a felügyelőbizottságban tavaly decemberben elhatározott költségcsökkentő programot szolgálja. Az előirányzat szerint az állandó költségeket 5, a beszerzési költségeket 7%-kal kell csökkenteni 2023-ig.

A programhoz tartozik a többi között az a határozat is, hogy legalább 2021 végéig nem vesznek fel új munkatársakat, kivéve az informatika, a digitalizáció és az elektromos autók meghajtásához használt akkumulátorok fejlesztési területét.

A Németországban 120 ezer, világszerte pedig több mint 670 ezer embert foglalkoztató VW-hez a névadó Volkswagen mellett az Audi, a Bentley, a Bugatti, a Lamborghini, a Porsche, a Seat és a Škoda tartozik, valamint a Ducati sportmotorkerékpár, és saját márkájú haszonjárművei mellett a Scaniákat és az MAN-eket is a VW gyártja. A 2020-as üzleti év eredményeit március 16-án, kedden ismertetik.

Forrás: MTI

Kép(ek) forrása: Volkswagen

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek