Különleges színekben érkezik a Nissan Ariya

Különleges színekben érkezik a Nissan Ariya

Négyféle egyszínű és hat kéttónusú színben lesz rendelhető a Nissan Ariya, a márka első, tisztán elektromos szabadidőjárműve. A cég saját elmondásuk szerint nagy körültekintéssel válogatta ki az Ariya árnyalatait, illetve teremtette meg azokat: két színt (Akatsuki Copper és Aurora Green) ugyanis kifejezetten az Ariya hívott életre.

Az előbbi neve japánul annyit tesz, vörös hold, ám a Nissan szerint inkább a hajnalt, a napfelkeltét idézi az árnyalat. A vörösréz (copper) az elektromos vezetékekre, azon keresztül pedig az Ariya hajtástechnológiájára utal.

Az Aurora Green nem igényel különösebb magyarázatot: a különböző árnyalatokban gazdag északi fény (aurora borealis) természetfeletti szépségét, titokzatosságát kelti életre.

nissan-ariya-sz-nek

Nemcsak megjelenésükben speciálisak az Ariya színei, de gyártástechnológiájukban is: a vízbázisú festékek alacsonyabb hőmérsékleten vihetők fel, ráadásul egyszerre fényezhető minden karosszériaelem, ami két irányból is csökkenti a folyamat energiaigényét. Mindez jelentős 25 százalékkal csökkenti a fényezési folyamat CO2-kibocsátását.

Alább két videón keresztül is megismerkedhetsz az Ariya színvilágával: kattints a képekre, és indulnak a filmek. Ha a Nissan Ariya technológiai részleteire vagy kíváncsi, kattints ide!

Forrás: Nissan

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek