Letiltották a terepre tervezett szupersportkocsit

Letiltották a terepre tervezett szupersportkocsit

A Porsche név és tipográfia engedély nélküli használata miatt a sportautó-gyártó arra kötelezte a kaliforniai Singer Vehicle Design vállalatot, hogy további egyeztetésig szüntesse be a Singer All-terrain Competition Study vizuális megjelenítését a vállalat digitális és egyéb felületein.

A probléma abból az ellentmondásból fakadt, amellyel eddig is tisztában volt mindkét vállalat. A Singer legfőbb (sőt, egyetlen) specialitása, hogy Porsche 964-eseket (ez a köznyelvben 911-esként ismert, ikonikus modell 1989 és 1994 között gyártott szériája) épít át elképesztően igényes, átgondolt, előremutató módon. Ezek viszont – épp a jelentős mértékű módosítások miatt – nem tekinthetők veterán Porsche járműveknek, és a stúdió minden lehetséges fórumon hangoztatja is, hogy nem Porschékat, hanem azok újraértelmezését kínálja.

Legutóbbi munkájuk során azonban mintha megfeledkeztek volna erről az elvről: az ACS kupé, amelyet egy konkrét ügyfél kérésére készítettek el, rögtön két, markánsan eltérő karakterű példányban, hatalmas betűkkel viseli magán a Porsche nevet. Ez pedig nem tetszett az autógyártó jogi osztályának, és azonnal le is tiltatták a típust a Singer összes felületéről, „amíg megoldást nem találnak a problémára”.

Letiltották a terepre tervezett szupersportkocsit 3

Talán a feltűnő Porsche felirat és még inkább a speciális betűtípus használata ébresztette fel a gyár haragját

Egyelőre nem tudni, az affér hogyan érinti a Singer jövőjét; azzal együtt is bízunk benne, hogy zökkenőmentesen folytatódhatnak az átépítések, hogy sem pénzünk, sem időnk nincs arra, hogy valaha a miénk lehessen egy Singer-féle nem-Porsche.

Letiltották a terepre tervezett szupersportkocsit 4

Az ajtó védőbetétjébe nyomott Porsche felirat sem biztos, hogy tetszett a gyárnak

Forrás: autoblog.com

Teljes cikk a forrás oldalon

Következő hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Friss Hírek